Sistemụ nlekota ọtụtụ paramita n'ịntanetị T9040 Ogo Mmiri

Nkọwa Dị Mkpirikpi:

Sistemụ Nlekota Oke Mmiri nke Ọtụtụ Paramita N'ịntanetị bụ ikpo okwu ejikọtara ọnụ, nke akpaghị aka nke e mere maka nha oge na-aga n'ihu, n'ezie nke ọtụtụ paramita dị mkpa maka mmiri n'otu ebe ma ọ bụ n'ofe netwọk. Ọ na-anọchite anya mgbanwe dị mkpa site na nnwale aka, nke dabere na ụlọ nyocha gaa na njikwa mmiri na-arụ ọrụ nke data na-achịkwa n'ofe nchekwa mmiri ọṅụṅụ, ọgwụgwọ mmiri mkpofu, nchedo gburugburu ebe obibi, na njikwa usoro ụlọ ọrụ mmepụta ihe.
Isi ihe dị na sistemụ ahụ bụ usoro ihe mmetụta siri ike ma ọ bụ ihe nyocha etiti nke nwere ọtụtụ modulu nchọpụta dị iche iche. Paịmenti ndị a tụrụ na-agụnyekarị isi ise (pH, Oxygen agbazere agbaze (DO), Conductivity, Turbidity, na Okpomọkụ), nke a na-ejikarị ihe mmetụta nri (Ammonium, Nitrate, Phosphate), ihe ngosi ihe dị ndụ (UV254, COD, TOC), na ihe mmetụta Ion na-egbu egbu (dịka ọmụmaatụ, Cyanide, Fluoride). A na-etinye ihe mmetụta ndị a n'ime ihe nyocha siri ike, nke a na-emikpu n'ime mmiri ma ọ bụ sel ndị na-agafe agafe, nke ejikọtara na onye na-edekọ data/onye na-ebufe data etiti.
Ọgụgụ isi nke sistemụ a dị n'ime akpaaka na njikọ ya. Ọ na-arụ ọrụ nhazi, nhicha, na nkwenye data akpaka, na-ahụ na a pụrụ ịtụkwasị obi ogologo oge yana obere mmezi. A na-ebufe data n'oge ozugbo site na usoro ụlọ ọrụ mmepụta ihe (4-20mA, Modbus, Ethernet) na sistemụ Njikwa Nlekọta na Nweta Data (SCADA) ma ọ bụ nyiwe igwe ojii. Nke a na-eme ka mkpu ozugbo na-akpalite oke paramita, nyocha usoro maka mmezi amụma, na njikọta na-enweghị nsogbu na oghere njikwa usoro maka njikwa ọgwụ kemịkalụ akpaghị aka ma ọ bụ njikwa ikuku.
Site n'inye nkọwa zuru oke, nke dị mma n'oge a, usoro ndị a dị oke mkpa maka ijide n'aka na iwu kwadoro, ime ka usoro ọgwụgwọ dịkwuo mma, ichekwa gburugburu ebe obibi mmiri, na ichekwa ahụike ọha. Ha na-agbanwe data ndị a na-anaghị ahụkarị ka ọ bụrụ ọgụgụ isi a pụrụ ime, na-akpụ isi nke netwọk mmiri ọgbara ọhụrụ.

Nkọwa Ngwaahịa

Akara Ngwaahịa

Ngwa nkịtị:
Sistemụ nlekota mma mmiri dị elu aA na-ahazi ya nke ọma maka nlekota oge dị n'ịntanetị nke ọtụtụ ọnọdụ mmiri dị mkpa, gụnyere ebe mmiri na-abata na ebe a na-esi abanye, ịdị mma mmiri netwọkụ paịpụ obodo, na sistemụ mmiri nke abụọ na mpaghara obibi.
Maka nnabata mmiri na nlekota mmiri, sistemụ a na-eje ozi dị ka ụzọ mbụ e si echebe osisi na ebe a na-asa mmiri. Ọ na-esochi paramita dị mkpa nke mma mmiri n'ebe isi iyi na ebe a na-esi apụta, na-enye ndị ọrụ ohere ịchọpụta ihe ọ bụla na-adịghị mma ozugbo - dị ka mgbanwe mberede na ntụ ntụ, ọkwa pH, ma ọ bụ oke ihe ruru unyi - nke nwere ike imebi nchekwa mmiri. Nlekọta oge a na-ahụ na mmiri na-erube isi n'ụkpụrụ mma siri ike na-abanye n'usoro nkesa na mmiri a gwọrọ ka ọ ghara imebi tupu ọ rute ndị ọrụ njedebe.
N'ime netwọk paịpụ ndị ọchịchị obodo, sistemụ ahụ na-edozi nsogbu nke njem mmiri dị anya, ebe mma mmiri nwere ike ịka njọ n'ihi nchara paịpụ, mmepụta ihe nkiri biofilm, ma ọ bụ mmetọ ndị ọzọ. Site n'itinye ngwaọrụ nlekota na ebe dị mkpa n'ofe netwọk ahụ, ọ na-enye map zuru oke, nke na-agbanwe agbanwe nke ọnọdụ mma mmiri, na-enyere ndị ọchịchị aka ịchọpụta ebe nsogbu dị, na-emeziwanye usoro nhazi paịpụ, ma gbochie mgbasa nke ihe egwu ndị sitere na mmiri.
Maka sistemụ mmiri nke abụọ n'obodo ndị bi—njikọ dị mkpa nke na-emetụta ịdị mma mmiri ezinụlọ—usoro a na-enye ntụkwasị obi na-enweghị atụ. Ebe ndị ọzọ e ji enye mmiri, dị ka tankị elu ụlọ na ọkpọkọ ihe nkwado, na-enwekarị uto na mmetọ nje bacteria ma ọ bụrụ na ejighị ya nke ọma. Ngwọta nlekota ịntanetị na-enye data elekere niile gbasara ịdị mma mmiri, na-enye ndị otu njikwa ihe onwunwe ike ime ihe ndị dị mkpa, na-ehicha na na-egbu nje n'oge, ma hụ na ezinụlọ ọ bụla na-enweta mmiri ọkpọkọ dị mma ma dị elu.
N'ozuzu, usoro a na-arụ ọrụ dị oke mkpa n'ichebe ahụike ọha site n'inye nghọta na-aga n'ihu na nke ziri ezi banyere ịdị mma mmiri n'ofe usoro ọkọnọ niile, site na isi iyi ruo na ọkpọkọ mmiri.

Atụmatụ:

1. Na-ewulite nchekwa data dị mma maka mmiri nke sistemụ netwọk ọwa na ọkpọkọ;

2. Sistemụ nlekota ọtụtụ paramita n'ịntanetị nwere ike ịkwado paramita isii n'otu oge. Paramita ahaziri ahazi.

3.Ọ dị mfe ịwụnye. Sistemụ a nwere naanị otu ihe nlele ntinye, otu ebe mkpofu ihe na otu njikọ ọkụ eletrik;

4.Ihe ndekọ akụkọ ihe mere eme: Ee

5.Ụdị ntinye: Ụdị kwụ ọtọ;

6.Ọnụego mmiri nlele ahụ bụ 400 ~ 600mL/min;

7.4-20mA ma ọ bụ DTU nnyefe dị anya. GPRS;

8.Mgbochi mgbawa.

Paramita:

No

Paramita

Nkewa nkesa

1

pH

0.01~14.00pH;±0.05pH